Account

Hoofdmenu

meer info De Wandelfabriek
Uw winkelwagen

Podologisch advies, voor comfortale wandelschoenen. Nu ook bij René Vos: De Wandelfabriek

Altijd pijnlijke of vermoeide voeten in je wandelschoenen? Wij kunnen je helpen.

Onze sportpodologen hebben naast de kennis van al onze schoenen ook de mogelijkheid om jouw voet te analyseren en waar mogelijk te ondersteunen. Kortom: Heb je altijd pijnlijke of vermoeide voeten in jouw wandelschoenen? Dat is verleden tijd als de juiste wandelschoenen en/of zooltjes aangemeten worden.

Wil je pijnvrij wandelen in een comfortabele wandelschoen?

Sportpodologische advies, wat houdt dat in?

De keuze van de juiste wandelschoen is belangrijk. Wandel je alleen in Nederland (op vlak terrein) en lange afstanden (bijvoorbeeld een 4-daagse) dan is een lage, soepele schoen (categorie A) het beste advies. Dit omdat het spronggewricht dan vrij van weerstand ligt. Echter, sommige voeten cq enkels hebben de eigenschap naar binnen weg te kantelen(overpronatie). Voor dit voettype zou een soepele hoge schoen (categorie A / B) het beste zijn.

De specialisten van René Vos kunnen je adviseren bij de keuze van wandelschoenen, maar we gaan nog een stap verder! De juiste schoen lost niet alle problemen op. Het wordt moeilijker wanneer er het een en ander 'mankeert' aan de voet. Dan is er méér kennis nodig en kan het nodig zijn om naast een schoen ook een zool (op maat) aan te meten. Daarin zijn onze podologen gespecialiseerd.

Veel voorkomende voetproblemen en klachten bij wandelaars

Bij onderstaande klachten en andere voetproblemen kunnen onze 2 sportpodologen Marc en René je vakkundig adviseren. Ze helpen bij de keuze van schoenen en het aanmeten van een geschikte zool. René Vos Outdoor & Sports richt zich hierbij vooral op actieve mensen: wandelaars en buitensporters.

  • Hallux Valgus: een knobbel op het eerste middenvoetsbeentje, meestal aan de zijkant.
    De knobbel kan zorgen voor een pijnlijke voorvoet en eeltvorming aan de zijkant van de (vaak grote) teen. Hanwag is het eerste merk met een wandelschoen specifiek voor wandelaars met deze klachten.
  • Platvoeten: vrijwel geen boog aan de binnenzijde, vaak in combinatie met een doorgzakte enkel.
    De meest voorkomende klachten bij dit voettype zijn; vermoeide voeten, pijnlijke enkels en eeltvorming aan de zijkant van de grote teen.
  • Holvoeten: een enorme holte onder de binnenzijde van de voet, gepaard met een hoge wreef.
    Dit veroorzaakt meestal veel druk op de voorvoet. Veel voorkomende klachten zijn; spreidvoet, voorboog zakt door waardoor er bloed en zenuwbanen worden afgekneld, gevolg: een vervelende pijn onder de bal van de voet.
Hallux Valgus Platvoeten Holvoeten

Herken je bovenstaande klachten of heb je vaak pijnlijke of vermoeide voeten?
Maak dan een afspraak met een van onze podologen

De podologen van René Vos Outdoor & Sports

Marc en René zijn de sportpodologen van René Vos. Ze kunnen uit de voeten met allerdaagse klachten, maar ook wanneer specialistische kennis nodig ben je bij René Vos aan het juiste adres. Je kunt natuurlijk gewoon binnen lopen in onze buitensport winkel in Gorssel. Wil je zeker zijn dat de podoloog ruim de tijd heeft voor je? Maak dan een afspraak!

René Vos Weblog met buitensport tips

28.08.2018 Bescherm je tegen insecten met de kleding van Craghoppers! Lees meer
09.08.2018 Waarom een Fjällräven wandelbroek? Lees meer

Advies bij de keuze van wandelschoenen

Heb je moeilijke voeten? Onze sportpodologen analyseren je voet en zorgen voor een schoen die zorgt voor minder pijnlijke en vermoeide voeten.

  1. Maak een afspraak